Çorlu Fatih Koleji, yeni kampüste eğitime başladı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 12 yıldır hizmet veren Fatih Koleji, Trakya'nın en kapsamlı koleji olarak yeni kampüsünde eğitim ve öğretime başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni okulda; 50 derslik, 12 laboratuvar, 550 kişilik konferans salonu, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, 500 kişilik 2 yemekhane, 170 ve 70 kişi kapasiteli iki cep sineması, 250 metrekarelik kütüphane ve revir bulunuyor.

Çorlu Fatih Koleji Müdürü Rahmi Ocak, İstanbul yolu üzerinde yapımı tamamlanan ve mülkiyeti kendilerine ait olan yeni okul hakkında bilgi verdi. Ocak, "Bin 200 öğrenci kapasiteli okulumuz 2012-2013 eğitim ve öğretim dönemine yeni kampüsünde başladı. Şuan 472 öğrencimiz var. 5 bin metrekarelik bir yerden 20 bin metre kare kapalı alanı olan yeni binamızda eğitime başladık.'' dedi.

Yeni binada öğrenciler için bazı düzenlemeler yaptıklarını da belirten Okul Müdürü Ocak, "Okulumuzun çok geniş bir oyun alanı var. Normal standartlarda bir öğrenciye 1,7 metrekarelik oyun alanı olması gerekirken, bizim okulumuzda bir öğrenciye 3,5 metrekare oyun alanı düşüyor. Ara sınıflar (1. ve 2. sınıflar) için ayrı bahçe dizaynı yaptık. 1. kademe ve 2. kademe öğrenciler için kantinleri de ayırdık.'' diye konuştu.

Öğrenci velilerinde Latife Aydemir, Fatih Koleji'nin yeni binasını çok beğendiğini söyledi. Aydemir, "Çocuğum geçen sene ana sınıfına gitmişti. Bu yıl birinci sınıfa başladı. Okulun ve öğretmelerin eğitim tarzından çok memnunuz. Bina olarak kıyaslarsak, geçen seneki okul ile bu okul çok çok farklı. Sınıflar alan olarak çok büyük. Bu sosyal alanların, spor alanlarının, basketbol, tenis gibi oyun alanlarının çok olacağı anlamına geliyor. Bu açıdan çok memnunuz.'' şeklinde konuştu.

Okulun 7.sınıf öğrencilerinden Elif Canan Yaren ise "Fatih Koleji'nin yeni okulunda lise de var. Yine büyük bir bahçe, yüzme havuzumuzda var. Burada okumaktan çok mutluyum. Belki lise bölümünü de burada okurum.'' dedi.

8.sınıf öğrencisi Mustafa Tozar da şu bilgileri verdi: "Sınıflar eski okula göre daha geniş, daha büyük daha rahat. Akıllı tahta daha yeni, daha güzel, okulun buraya taşınmasından da memnunum bize daha da yakınlaştı.''

Esma Nur Tavukçu isimli öğrenci de yeni okulu ilgili şu bilgileri verdi: "Yeni okulumuzda projeksiyonların dokunmatik olması, öğretmenlerimizin kalem ile uğraşmamalarını sağlıyor. Bilgisayarlarını getirmelerine gerek olmadan, belleklerini takıp zaman kaybını önlüyor. Yemekhanedeki yemeklerimiz daha iyi, spor faaliyetlerimizi daha çok yapabileceğimiz bir okula kavuştuğumuz için çok memnunum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber